Den minimalistiska telefonen – en smartphone detox

Efter utloggningen från facebook, och inspirerad av Johan och Elisabeth på bloggen Minimalisterna, så började jag rensa min telefon från appar. Allt för att minska bruset och tidstjuven som insett att telefonen faktiskt är i mitt liv.

Jag började med att rensa bort över hälften av apparna och flyttade nästan alla av de resterande apparna in i en mapp som jag ”gömde” på andra skärmsidan.
Jag såg också till att stänga av notiser och annat störande från de appar som hängde kvar.

4C1C75E5-652B-4A4D-A81E-7E08458F5CB4
Så här ser min startskärmen ut idag

Nu har jag kört så här i lite drygt 2-3 veckor och jag måste erkänna att min mobilvana har ändrats, och jag känner mig faktiskt betydligt mer lättsam i sinnet när jag väl använder den. Kanske är det bara någon form av placeboeffekt, vad vet jag, men min upplevelse är skön.

Det roliga är att jag nästan varje kväll, efter starten, sett över de appar jag sparade kvar och rensat bort ytterligare någon. Det som jag av någon anledning tyckte mig vilja spara kvar dagarna innan har lite senare inte alls spela så stor roll att jag känt mig ”vågad” nog att ta bort dem.

Kul är det också. Rensa är kul!

Idag la jag faktiskt till en app för första gången och det var appen Moment (också efter tips från minimalisterna). Moment registrerar min skärmtid under dagen, så nu tänkte jag se svart på vitt hur mycket tid jag använder min telefon. Spännande!

Annonser

En reaktion till “Den minimalistiska telefonen – en smartphone detox

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s